Spelarna i BK Häcken gick i dag på semester efter en väl genomförd träningsvår i dessa coronatider. Foto: TT

Häckens sportchef om coronakaoset: ”Man blir nojig”

Uppdaterad
Publicerad

Den här helgen skulle allsvenskan haft premiär men istället ligger coronafilten insvept över Sverige och ingen vet något säkert om framtiden.

– Det här slår allt, man blir lite nojig och jag har varit hemma när jag känt av huvudvärk, vilket jag inte brukar göra, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

På måndag skulle Häcken haft allsvensk premiär mot AIK på Hisingen men på grund av coronapandemin är allt uppskjutet – juni är ett mål som allsvenskan strävar efter.

Häcken har spelat tio träningsmatcher sedan slutet av januari, varav tre har varit under det stora utbrottet av coronapandemin, som troligen bara är i sin inledning, i Sverige.

– Folkhälsomyndigheten anser att man kan fortsätta att spela träningsmatcher men avråder från längre resor, säger sportchefen Sonny Karlsson till SVT Sport.

– Vi har hela tiden försökt följa råden från Folkhälsomyndigheten, ett agerande som präglat hela klubbens agerande.

Ställer in träningsmatch mot Helsingborg

Men träningsmatchen mot Helsingborg i morgon blir inte av?

– Nej, de avrådde från resande och då har vi tittat på motstånd från närmare håll så det blev inställt i morgon.

Har ni tittat på alternativ för morgondagen?

– Nej, inte i morgon. Vi fullföljde en träning i dag. Vi har kört på för att spelarna skulle få ledigt med sina familjer under påsken så vi gick på semester i dag.

Hur länge är ni semesterlediga?

– Vi börjar efter de röda dagarna igen, tisdagen den 14 april, säger Karlsson som erkänner att situationen är påfrestande.

– Det här slår allt, man blir lite nojig och jag har varit hemma när jag känt av huvudvärk, vilket jag inte brukar göra, säger Karlsson.

KLIPP: Så här säger RF: Träning möjligt – matcher i lagidrott inte möjligt (2 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.