Foto: Bildbyrån

Häckens stjärna om cupfinalen: ”Det är fifty-fifty”

Uppdaterad
Publicerad

Regerande cupmästaren mot regerande svenska mästaren. Häckens anfallsstjärna Johanna Rytting Kaneryd spår att prestigemötet med Rosengård blir en oerhört jämn tillställning.

– Jag tror det är fify-fifty. Men om vi spelar vår bästa fotboll vet vi att vi är oslagbara, säger hon till SVT Sport. 

Både experter och spelare tror på en superjämn cupfinal mellan Rosengård och Häcken. Johanna Rytting Kaneryd är inget undantag – men håller föga förvånande sitt Häcken som det något starkare laget.

– Det ska bli otroligt spännande. En rolig match att spela och förhoppningsvis en bra inramning med medåkna fans från Häcken, så det ska bli kul. 

När lagen möttes i allsvenskan för en månad sen lyckades Häcken pressa Rosengård rejält under delar av matchen, men ett sent straffmål av Caroline Seger gav delad poäng i toppmötet.

– Vi ägde stora delar av spelet i den matchen. Så vi har en bra känsla inför den här matchen och vet att vi kan spela bra fotboll. Sedan behöver vi såra dem i sista tredjedelen och göra mål helt enkelt, säger Rytting Kaneryd.

SVT-experten: ”Rosengård är favoriter”

SVT:s expert i cupfinalen, Lisa Dahlkvist, säger två timmar innan avspark att hon håller Rosengård som favoriter – men:

– Häcken kommer komma in med sin aggressivitet, sin fart och vilja att sätta en hård press. Rosengård är bra på att behålla bollen och är inte så aggressiva medan Häcken är mer framåtlutande. Så inledningen av matchen kommer bli avgörande. Får Häcken ett tidigt mål så kan det sätta käppar i hjulet för Rosengårds lugna, metodiska spel.  

Du ser cupfinalen direkt här i SVT med start klockan 17.30 på SVT2 eller i Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.