Göteborgs sportchef, Pontus Farnerud. Foto: Bildbyrån

Sportchefen: ”Hade blivit galen om jag lyssnat på allt”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg kom till spel mot Hammarby utan någon ny huvudtränare.

Men snart kan beskedet komma:

– Förhoppningsvis inom en snar framtid. Som du vet har vi match på söndag och det vore skönt att ha det klart innan dess, säger sportchefen Pontus Farnerud till SVT Sport.

Det har skett mycket kring IFK Göteborg den senaste tiden.

Den 3 september meddelade klubben att huvudtränaren Poya Asbaghi fick lämna. Dagen efter kommunicerade klubben att Pontus Farnerud tar över sportchefsrollen från Kennet Andersson som blir rådgivare.

– Det har varit turbulent. Mycket känslor men också diskussion och reflektion kring hur vi ska jobba vidare med det vi har byggt upp över tid. Det kommer vara minst lika viktigt att fortsätta jobbet vi påbörjat för att komma dit vi vill.

Max Markusson, klubbchef i Göteborg, sade i samband med att Asbaghi fick sparken att ambitionen var att ha en ny tränare klar till mötet med Hammarby.

– Nja, det vet jag inte om tanken var. Eventuellt var det någon som uttalade sig om det. Vi jobbar på det och förhoppningsvis är det klart inom en snar framtid.

”Finns inga sprickor”

Under torsdagen kom också rapporter om att det fanns oenighet i Blåvitt kring tränarfrågan där splittringen härrörde huruvida Roland Nilsson eller IFK Norrköpings Jens Gustafsson skulle få jobbet.

Det dementeras av Farnerud.

– Om man vill lyssna på allt som sägs och skrivs så blir man galen. Det är något jag lärt mig i det här jobbet. Det finns absolut inga sprickor och det råder total enighet i frågan om tränaren.

Så ni vet vem ni vill ha?

– Ja.

Vem?

– Det kan jag inte svara på.

Har ni haft kontakt med Roland Nilsson?

– Det kan jag inte heller kommentera.

När räknar ni med ha en tränare klar?

– Förhoppningsvis inom en snar framtid. Som du vet har vi match på söndag och det vore skönt att ha det klart innan det.

KLIPP: ”Tänker främst på Poya som människa” (3 sep 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.