Sead Haksabanovic jublar efter 4-2-målet. Foto: Bildbyrån.

Haksabanovic klar för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Sead Haksabanovic är klar för Djurgården.

22-åringen, som lämnat den ryska ligan, har ett avtal till 30 juni.

– Det är ett lån som är kortsiktigt men det är en unik möjlighet som har öppnat sig för oss, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Med bara veckor kvar till den allsvenska premiären presenterar Djurgården en tung värvning.

Sead Haksabanovic är en av de som lämnat Ryssland till följd av landets invasion Ukraina – nu återvänder han till Sverige för spel under vårsäsongen.

– Nu uppstod den här situation som är väldigt tråkig och jag kände att det blev dags för mig att byta miljö. Så jag och Bosse har haft tät kontakt kring det och Djurgården var det självklara valet för mig, säger Haksabanovic till klubbens hemsida.

Den montenegrinske landslagsspelaren som ansluter till klubben nästa vecka kommer från ryska Rubin Kazan. Han slog igenom i Halmstad (2015-2017) och har därefter spelat i West Ham, Malaga och IFK Norrköping.

– Jag har ju mött Djurgården flera gånger under åren och gillar sättet som laget spelar på. Det finns en tydlig idé om hur de spelar och hur de vill gå till väga. När man möter dem skulle jag nog säga att Djurgården är det tuffaste motståndet i Sverige och jag vill bli en del av det, säger Haksabanovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.