Foto: Per Lärka

MFF-spelaren släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den allsvenske fotbollsspelaren erkänner att han har haft sex med en minderårig men nekar till brott. Spelaren anses inte kunna påverka utredningen och har släppts.

– Min klient är lättad, säger spelarens advokat Mikael Sundman till SVT Nyheter Skåne.

– Visst kan utredningen försvåras av det, men det måste vägas mot den inskränkning det innebär för den misstänkte. Det är den bedömning tingsrätten gör, men utredningen fortsätter, säger kammaråklagare Rikard Darell.

Han berättar att spelaren trodde att flickan var äldre men de ska enligt honom ha känt varandra sedan tidigare. Flickan har under samtliga tillfällen varit närmare 15 år gammal.

– Ur MFF:s perspektiv är det fortfarande allvarliga misstankar, och han är avstängd tills vidare, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén till SVT Sport.

Har erkänt – men nekar brott

Klockan 11 på söndagen inleddes häktningsförhandlingarna med den allsvenske fotbollsspelare som misstänks för två fall av våldtäkt mot barn och ett försök till våldtäkt mot barn.

Tingsrätten ändrade under söndagen brottrubriceringen till sexuellt utnyttjande av barn. Han är på sannolika skäl misstänkt i två fall.

Målsägande har under sommaren kommit in till polisstationen med en nära anhörig och gjort en anmälan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.