Rosengårds sportchef Therese Sjögran. Foto: Bildbyrån

Hälften av klubbarna negativa till enkelserie

Uppdaterad
Publicerad

Piteå ser enkelserie som en lösning för att genomföra damallsvenskan

Men häften av klubbarna är negativa till den idén, visar en rundringning som Fotbollskanalen har gjort.

– Det är nog inte bra för någon, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till TV4.

I en intervju med SVT Sport i går öppnade Piteås ordförande Rikard Fahlman för att spela damallsvenskan i en enkelserie.

Eftersom den damallsvenska starten har flyttats fram kommer det krävas veckormatcher för att få ihop spelschemat om damallsvenskan ska spelas som vanligt med dubbelmöten.

Det blir tungt ekonomiskt, säger Fahlman.

– Det är en sak om man är heltidsproffs som på herrsidan men för våra spelare i damallsvenskan har spelarna ett jobb att sköta också. Ska vi ner till Skåne och spela på en vardag så ryker det arbetsdagar och då blir det kostsamt att ersätta, sa Fahlman till SVT Sport i går.

”Varje match blir som en final”

En rundringning till alla damallsvenska klubbar, som Fotbollskanalen gjort, visar att det finns visst stöd för en enkelserie. Men hälften av klubbarna är negativa till idéen.

– Det är nog inte bra för någon, hur många borta och hemmamatcher får man? Och varje match blir som en final… Men det behöver accepteras om det är det enda alternativet till slut, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till TV4-Sporten.

Till SVT Sport sa Göteborgs tränare Mats Gren att han inte gillar inte idén om att damallsvenskan ska avgöras som en enkelserie.

– Jag ska inte säga att det är dumt, men kan man spela hela serien ska man göra det, sa han i går.

– En enkelserie blir inte helt rättvis. Vissa lag får spela sex bortamatcher och fem hemma. Det är inte optimalt. Framför allt inte ett sånt här år när vinnaren går rakt in i gruppspelet i Champions League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.