Haller har gjort sitt första mål i Bundesliga efter cancern Foto: Bildbyrån

Haller med första målet efter cancerfrånvaron

Uppdaterad
Publicerad

Sébastien Haller har gjort sitt första mål för Borussia Dortmund.

28-åringen gjorde nyligen comeback efter cancerfrånvaro – och hans första fullträff för den tyska klubben kom på Världscancerdagen.

Den ivorianske landslagsmannen diagnosticerades med testikelcancer sommaren 2022 och har sedan dess opererats två gånger och tvingats genomlida fyra cellgiftsbehandlingar.

Haller visste inte om han skulle kunna spela fotboll igen, men tillbaka kom han och på lördagen noterades 28-åringen för sitt första mål, i sin fjärde match sedan återkomsten, för Dortmund.

Anfallaren nickade in 3–1-målet i Bundesligamötet med Freiburg och fick hemmapubliken att bli saliga.

Även Haller såg känslosam ut innan han pekade mot sin sko som pryddes med texten ”fuck cancer”, något som kameramannen fångade upp.

Extra speciellt den här kvällen var att Hallers fullträff kom på Världscancerdagen, vars syfte är att öka kunskapen om cancer, visa stöd och uppmuntra till personligt engagemang.

Haller värvades in till Dortmund från Ajax i somras för att ersätta Erling Braut Haaland som skrev på för Manchester City.

Dortmund vann till slut lördagens match med hela 5–1 och är trea i tabellen, två poäng bakom Union Berlin i topp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.