Sebastian Haller. Foto: Bildbyrån

Sebastien Haller drabbad av cancer

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan lämnade Sebastien Haller, 28, Ajax för Borussia Dortmund.

Nu har anfallsstjärnan lämnat tyskarnas försäsongsläger.

Under en medicinsk undersökning upptäcktes en tumör i testiklarna.

Sebastien Haller öste in mål i Ajax den gångna säsongen, 34 på 42 matcher, och visade bland annat klassen i Champions League. I världens bästa turnering gjorde 28-åringen elva mål på åtta matcher.

För ett par veckor sedan köpte Borussia Dortmund loss honom för cirka 370 miljoner kronor, som en ersättare till Erling Braut Haaland.

Men nu har spelaren och klubben mottagit en mycket tung nyhet.

På Dortmunds försäsongsläger i Schweiz upptäcktes en tumör i testiklarna under en medicinsk undersökning och Haller har därför lämnat lägret.

– Denna nyhet idag kom som en chock för Sebastien Haller och för oss alla. Hela BVB-familjen önskar Sebastien ett fullt tillfrisknande så snart som möjligt och att vi snart kan krama om honom igen. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att se till att han får bästa möjliga behandling, säger klubbens sportchef Sebastian Kehl till deras hemsida.

Sébastien Haller är fostrad i AJ Auxerre och harockså representerat Utrecht, Eintracht Frankfurt och West Ham i sin karriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.