Jakob Ondrejka matchhjälte för Elfsborg i slutminuterna

Jakob Ondrejka blev tillställningens man på Örjans Vall.

19-åringen satte matchens enda mål i 94:e minuten borta mot Halmstad.

Ett Halmstad som tampas om att undvika negativ kvalplats och ett Elfsborg i kamp om placeringar i topp. Men det blev en tuff kväll för de förstnämnda som fick lämna matchen utan några poäng. En straffräddning i 62:a minuten och ett avgörande mål på tilläggstid straffade hemmalaget.

Och det var Jakob Ondrejka som tryckte in kvällens enda mål – i 43:e minuten.

– Man är hur glad som helst när man har vunnit, säger Ondrejka till Discovery+.

Rönnings tunga räddningar

Den första halvleken innehöll inte några superchanser. Bortalagets Leo Väisänen hade en nick tätt över ribban – men mycket mer än så hände inte under första 45.

Mer hände dock i andra akten.

Efter dryga timmens spel fick Halmstad en straff och Simon Kroon klev fram för att ta hand om den. Elfsborgmålvakten Tim Rönning såg fokuserad ut – och räddade storartat Kroons straff när han gick åt rätt håll.

I slutet av matchen skulle Rönning sedan stå för en ny parad. Straffsumparen Kroon kom loss och skickade iväg ett avslut och målvakten räddade återigen.

”Hur viktigt som helst”

På tilläggstid kom sedan smällen i form av det avgörande målet. Matchen slutade 1-0.

– Jag får en liten halvdan boll av Oliver (Zandén) och tänker att jag ska ta in den framför motspelaren. Jag ser luckan i första och det är bara att klappa dit den.