Coronaviruset och Malmö FF:s firande efter SM-guldet. Foto: TT/BILDBYRÅN

Corona har tagit över Malmö FF – halva laget smittat

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen testades positivt för corona mitt under Malmös guldfirande den 8 november. Nu har ytterligare spelare i och omkring A-truppen konstaterats med covid-19, något som SportExpressen var först ut med att rapportera.

Dagarna innan Malmö FF spelade mot Sirius i allsvenskan den 8 november testades samtliga spelare och ledarna – alla uppvisade negativa resultat. Men efter matchen, under guldfirandet och presskonferensen, kände MFF:s lagkapten symptom och testades positivt.

”Vi har varit noggranna med rutiner och säkerhetsåtgärder under hela året för att undvika smitta, men under det spontana guldfirandet efter matchen fanns det brister. Det är tydligt att vi har drabbats av ett lokalt utbrott i gruppen. Vi agerade omedelbart efter guldmatchen med självisolering för lag, stab och övrig personal”, säger Niclas Carlnén vd i Malmö FF i ett pressmeddelande.

Halva laget och staben drabbat

Men nu har fler konstaterats med covid-19. Malmö FF skriver på sin hemsida att ungefär halva laget och staben är drabbat.

”Ingen i vår organisation har behövt sjukvård, utan har varit i sina hem under sjukdomsförloppet. Utöver att vi har följt förhållningsreglerna har jag varit i kontinuerlig kontakt med läkare på Smittskydd Skåne. Gemensamt har vi lagt upp en plan för spelarna som inte har insjuknat att kunna återgå i aktivitet”, säger Ola Svejme lagläkare i Malmö FF.

KLIPP: Här firar Malmö FF guldet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.