Vd Niclas Carlnén och lagkapten Anders Christiansen. Foto: Bildbyrån.

Malmös vd: ”Christiansen var tröttare än vanligt”

Uppdaterad
Publicerad

Anders Christiansen har testats positivt för covid-19 ungefär samtidigt som Malmö FF tagit SM-guld. Nu uttalar sig klubbens vd Niclas Carlnén.

– I den här pandemin händer saker man inte kan vara förberedd på, säger han till SVT Sport.

Efter 4-0 mot Sirius korades Malmö FF till svenska mästare, men det blev ett inställt firande då Anders Christiansen testades positivt för covid-19.

I en intervju med SVT Sport berättar klubbens vd Niclas Carlnén om vad som egentligen hände med lagkaptenen.

– ”AC” kände inte att han hade några större symptom, utan att han var tröttare än vanligt. Efter firandet och presskonferensen satte han sig ner och tog ett snack med vår läkare. De bestämde sig för att göra ett snabbtest, som var positivt, säger Carlnén.

Det är inget sammanträffande att han testas – och testas positivt – direkt efter att guldet säkrats?

– Vi gör ju kontinuerliga tester så fort någon har symptom och har gjort mängder med tester, där väldigt få varit positiva. Det är bara riktigt tråkigt att det sker och att det sker just nu. I den här pandemin händer saker man inte kan vara förberedd på.

”2021 blir inte enklare”

Det blev ett inställt firande för Malmö FF och laget gick inte ut för att äta gemensam middag. I stället blickar man redan framåt.

– Om 2020 har varit svårt att få grepp om kommer 2021 inte vara enklare. Det är allt från nyheten till att man kanske har ett vaccin på plats i början av januari till att det kan dröja mycket längre, och därmed har vi ingen aning om hur det kommer att se ut, säger Carlnén och fotsätter:

– Det påverkar självklart vår ekonomi att vi inte vet hur det blir med smittspridning och publik. Vi är väldigt beroende av att ha publik och partners på plats. Sedan kan spelarförsäljningar och Europagruppspel skapa viktiga intäkter på sikt. Sportsligt blir det ingen skillnad. Vi kommer att vara väl förberedda som vanligt.

Har ryktats bort

Apropå sportsligt har kapten Christiansen ryktats till Saudiarabien, men MFF ska ha tackat nej.

– Vi kommenterar aldrig spelaraffärer och gör vi det så är det när de har skett. Vi kommenterar dock aldrig övergångssummor eller ekonomi på det sättet, så där har jag ingen kommentar, säger Carlnén till SVT och fortsätter:

– När det gäller spelarna överlag så skriver vi avtalslängd utifrån hur länge vi vill ha dem hos oss. Sedan kan det hända saker man inte planerat för och då får man agera utifrån det. Därför gäller det att ha en plan och beredskap för det kontinuerliga tillståndet av förändring.

MFF vann allsvenskan 2017. Därefter har AIK och Djurgården tagit hem guldet 2018 och 2019.

KLIPP: Malmö rivstartade och fixade SM-guldet hemma

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.