Djurgården och Jesper Nyholm fick sista ordet i derbyt mot Hammarby. Foto: Bildbyrån

Nyholm kvitterade i derbyt för Djurgården i 94:e

Jesper Nyholm kvitterade till 1-1 för Djurgården mot Hammarby i den 94:e minuten. Han hittade rätt efter att en boll från en frispark studsat fram till honom.

Den ovane poängräddaren Nyholm siktade rätt från nära håll och fick se bollen gå i nät och blev sedan omkramad av jublande lagkamrater.

– Det var en jätteviktig poäng, varje poäng räknas nu på slutet, men tråkigt att inte vinna matchen. Det känns att man varit borta men det är skönt att vara tillbaka. Det var en konstig match där domaren tillät väldigt mycket, säger Nyholm till DPlay.

Hammarbyspelarna låg utslagna på arenan medan djurgårdarna kunde glädja sig åt i alla fall en poäng och att Hammarby inte fick kontakt med topplagen bakom bortflyende Malmö FF i tabelltoppen. Återigen hade Hammarby svårt att stänga en match.

– Vi tar frispark på felvänd spelare, och det får man inte göra. Kändes att vi hade kontroll när bollen var i straffområdet, men så förlorar vi andrabollen, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.

Tankovic fick inte bli matchvinnare i derbyt

I mitten av första halvlek bet sig Hammarby fast i ett anfall och Muamer Tankovic stötte in returen på Alexander Kacaniklics skott.

Det var en tuff, intensiv match där spelarnas och ledarnas skrik, blandat med de tunga bollträffarna, ekade på Tele2.

Djurgården har inte vunnit i allsvenskan sedan man slog Örebro med 1-0 den 15 augusti.