1-0 av Imad Khalili. Foto: Bildbyrån.

Hammarby starkast i målfesten

En furiös första halvlek innebar 4-1 i paus. När den grönvita dansen var över hade Hammarby slagit Elfsborg med 5-2.

Hammarby och Elfsborg drabbade samman på Tele2 Arena med blickarna fästa på varsin ände av tabellen.

Det grönvita hemmalaget ville knappa in på topplagen, medan gästerna från Borås jagas av bottenlagen.

I första halvlek la Hammarby i högsta växeln och efter ett mönsteranfall rakade Imad Khalili in 1-0.

Utökade ledningen

Tio minuter senare kom 2-0 när Darijan Bojanic skruvade en frispark som en bortaspelare styrde in.

Knappt hade publiken jublat klart förrän Muamer Tankovic smekte fram en assist till Khalili, som vackert chippade in 3-0.

Hammarby var dock inte färdiga där. Nikola Djurdjic släppte kort till Tankovic som dundrade in 4-0 längs backen.

”Måste jobba hårdare”

Det var en grönvit uppvisning som fick Hollywood-stjärnan Alexander Skarsgård att kasta slängkyssar från läktarplats.

Elfsborg kämpade tappert och efter en handfull chanser nickade Samuel Holmén in reduceringen. Trots en stor ledning var Imad Khalili inte nöjd i paus.

– Jag vet inte om halvleken är så jäkla fin. Det är individuellt skickliga moment som gör att vi leder med 4-1, säger tvåmålsskytten till C More och fortsätter:

– Vi måste jobba mycket hårdare tillsammans. Vi bjuder in Elfsborg i matchen för att göra både ett, två och tre mål. Jag tror att vi kommer att få en liten utskällning av (tränare Stefan) Billborn nu i paus.

Satte punkt för matchen

Om hemmaspelarna fick en utskällning gav den ingen effekt. Snarare fick Elfsborg kontakt efter att Simon Strand assisterat Jesper Karlsson till 4-2.

Luften gick dock ur de gulsvarta lungorna i matchminut 63. Då prickade Alexander Kacaniklic in 5-2, som också blev slutresultatet.

Hammarby – målgladast i Allsvenskan –  ligger åtta poäng bakom Malmö FF. Serieledarna har spelat en match mer.

Elfsborg är kvar på tionde plats och har sju poäng ner till Gif Sundsvall på kvalplats.