Hammarby fick med sig segern på tilläggstid

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall såg ut att få med sig en viktig poäng i bottenstriden men på tilläggstid smög Vidar Örn Kjartansson fram och stötte in 3-2 för Hammarby, som kan sikta uppåt i tabellen.

– Det var en bra match med många mål och vi trodde hela tiden att vi kunde göra mål och kanske hade vi lite tur på slutet. Jag var på rätt ställe, säger Kjartansson till C More.

Nu ska islänningen åka till Ryssland inom de närmaste och förhandla med Rostov som lånat ut honom.

– Vi får se hur det blir om ett par dagar men kanske blir det Rostov, funderar Kjartansson.

Statsminister Löfven såg matchen

Det var bittert för Sundsvall som var det bättre laget i andra halvlek och hade kvitterat både 0-1 och 1-2. I den andra tilläggsminuten spelade sig Hammarby fram med ett-tillslagsfotboll och sågade sig igenom giffarnas försvar. Vid vänsterkanten hann inbytte Mats Solheim fram precis och spelade in i mitten till soprene Vidar Örn Kjartansson som smugit upp och kunde placera in 3-2.

– Det känns tungt att släppa in ett mål på det viset i slutminuterna. Själva prestationen är bra men vi behöver poäng, säger giffarnas Tobias Eriksson.

Statsminster Stefan Löfven fortsatte sin fotbollsturné med att stanna till och se matchen.

Allsvenskan

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

2 - 3

Hammarby IF logo

Hammarby IF

NP3 Arena, Sundsvall
Publik: 6020
Domare: Mohammed Al-Hakim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.