Kacaniklic hade gått mållös sedan 2015 – gjorde tre mot Falkenberg

Alexander Kacaniklics 1-0 för Hammarby efter åtta minuter mot Falkenberg i 6-2-krossen var hans första mål i den grönvita tröjan. Det var också 27-åringens första mål överhuvudtaget sedan 2015. Av bara farten gjorde han två till. Efter 3,5 års måltorka gjorde Kacaniklic tre mål i en och samma match.

Kacaniklic fick höra att det var 3,5 år sedan senaste målet.

– Det kan säkert stämma. Jag gjorde ju inget i Nantes. Det var skönt för egen del och att vi vinner så komfortabelt. Är lika nöjd med alla tre målen. Jag har jobbat på bra på våren och är redo för höstsäsongen, säger Kacaniklic till C More.

Senaste gången som Kacaniklics nätade var när han spelade för Fulham i Championship. Tisdagen den 29 december 2015 gjorde han 3-1-målet när Fulham slog Rotherham med 4-1.

I dag bröts den måltorkan på ett soligt Tele2 Arena. Den varade i drygt 3,5 år. Måltorkan bröts rejält med tre mål på ett bräde.

Kacaniklic gjorde sitt första allsvenska mål i Hammarbytröjan när han sprang in från högerkanten, Nikola Djurdjic spelade i djupet, och han kunde placera in bolllen från snäv vinkel. Det var i den åttonde minuten.

Två mål på en minut i andra halvlek

I början av andra halvleken gjorde Kacaniklic 4-0. Han drev med sig bollen efter en fin passning och dunkade upp den i det närmsta vänstra krysset. Bara någon minut senare gjorde Kacanklic 5-0. Muamer Tankovic spelade Kacanklic i djupet och fri med Hampus Nilsson satte han bollen i nät.

Kacaniklic var pigg och oroade ständigt FFF-försvaret med sina vassa löpningar.

Kacaniklic var även i högsta grad delaktig vid 3-0-målet. Han kom loss från mittplanen, drev upp bollen och passade trots ett bra eget läge i sidled till Djurdjic som enkelt kunde sätta bollen i mål.

Misslyckad supporterprotest

Vidar Örn Kjartansson fick på tredje försöket bollen i mål för 2-0 efter både ett stolpskott och en jätteräddning av Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson.

Innan Hammarby gjorde sitt första mål hade laget haft ett stolpskott. Det var tydligt att man ville bryta sviten på fyra allsvenska matcher utan vinst.

Det var en supporterprotest mot polisen och de första 20 minuterna skulle spelas under tystnad. Det gick inget vidare eftersom stort jubel utbröt vid målen, dock ingen sång. De tre första målen, 1-0, 2-0 och 3-0 gjordes inom tio minuter innan det gått 20 minuter av matchen.

– Det var en bedrövlig första halvlek. Vi låg alldeles för lång ifrån dem och var inte påkopplade, sade Falkenbergs Tobias Karlsson till C More i pausen när det stod 3-0. FFF återhämtade sig aldrig efter den alltför tuffa starten.

Laget kämpade dock och fick med sig två sena tröstmål. Slutet blev stökigt när Mahmut Özen blev utvisad för FFF och en åskådare rusade in, blev nedbrottad, och fick ledas ut av ordningsvakter.