Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Hammarbystjärnan om Zlatan: ”Om han kommer? Det hoppas jag”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska cupens final står runt hörnet.

Fjolårsvinnaren Hammarby ska göra allt för att försöka försvara titeln.

Och kanske får man göra det inför ögonen på delägaren Zlatan Ibrahimovic.

– Det hade varit kul, säger Abbe Khalili till SVT Sport.

Under torsdagen väntar en rafflande final i svenska cupen. Hammarby, som tog hem titeln efter en straffrysare mot Häcken i fjol, är på jakt efter att försvara guldet.

Förra året fick man, med anledning av pandemin, fira utan publiken på plats. I år väntar dock stor publikfest.

– Det betyder mycket, speciellt mycket för våra fans. När man vinner titlar blir man automatiskt en storklubb, säger Nahir Besara till SVT Sport.

– Jag tror det kommer att bli svårt att sova för att man längtar så mycket. Jag tror inte man behöver peppa varandra till en sådan här match.

”Det man drömt om”

Under onsdagens träning deltog Gustav Ludwigson, som stod över matchen mot IFK Norrköping i allsvenskan senast. Saknades gjorde dock förstemålvakten Oliver Dovin. Enligt huvudtränaren Marti Cifuentes kommer man att göra en utvärdering kring spelarna under torsdagen.

I övrigt är det en god känsla i truppen inför det rafflande avgörandet.

– Det är det här man har drömt om. Det är häftigt, säger Astrit Selmani, som sjungandes gjorde entré för träning på Tele2 arena.

– Det är bra för en avslappnad miljö (att sjunga och sprida bra stämning). Det kan finnas spelare som känner sig nervösa och stressade. Jag själv är lugn, och att sjunga och ha glädje kan sprida sig.

”Sveriges bästa genom tiderna”

På läktaren kan en viss Zlatan Ibrahimovic, delägare i Bajen, komma att ta plats. Hammarbys Abbe Khalili medger att han har haft kontakt med stjärnan.

– Något sms här och där har man haft. Om han kommer? Det hoppas jag. Det hade varit kul.

Ibrahimovic blev nyligen ligamästare med italienska Milan.

– Jag skickade ett grattis, det är jättekul för honom. Han förtjänar den. Han kom till ett knackigt Milan och gjorde de till mästare.

Besara om att den långe svensken eventuellt närvarar på finalen:

– Det är Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, det skulle såklart kul. Men jag spelar för Hammarby och mitt mål är att vinna.

Du ser finalen mellan Hammarby och Malmö FF direkt i SVT1 med start 14.30, torsdagen den 26 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.