• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Juhani Ojala gjorde matchens första mål i segern mot Hammarby. Foto: Bildbyrån

Galen avslutning när Häcken vann mot Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby bröt mot den oskrivna regeln om att ge tillbaka bollen och gjorde 1-1 istället. Men Häcken gjorde 2-1 i den 95:e matchminuten och lyckades vinna matchen.

– Det är katastrof att de gör så här, säger Häckens tränare Mikael Stahre.

Häcken tog ledningen i den 58:e matchminuten efter att Juhani Ojala kommit högst upp på en hörna som han nickade i mål via stolpen. Det såg länge ut att vara matchens enda mål, men så blev det inte. Matchen skulle istället få ett väldigt dramatiskt avslut.

I slutet av matchen låg målskytten Juhani Ojala skadad. Då bestämde sig Häckens målvakt att kasta ut bollen över sidlinjen för att Ojala skulle få vård. Men när spelet sedan skulle sättas igång så gav Hammarby inte tillbaka bollen till Häcken, utan laget gick istället till anfall och gjorde mål genom Arnor Smarason i den 90:e matchminuten, och tumult uppstod. Häckenspelarna var vansinniga för att de inte hade fått tillbaka bollen, vilket gjorde att det blev bråk på planen.

Sent mål av Paulinho

När matchen så småningom kom igång fick Häcken frispark strax utanför Hammarbys straffområde. Då, i den 95:e matchminuten, klev Paulinho fram och lyckades sätta dit den bakom Johan Wiland i Hammarby-målet, Häckensegern var därmed ett faktum.

Efter matchen var Mikael Stahre irriterad på Hammarbys agerande.

– Det är ju kutym att man spelar tillbaka bollen jag tycker att det är katastrof att de inte gör det, säger han till C More.

”Står för det”

I centrum för ilskan: Hammarbys inhoppare Jiloan Hamad, som satte fart på anfallet.

– Jag tog ett beslut och jag står för det. Jag tycker inte ens att det är en grej. Det är ingen duell och han får ingen smäll. Om han hade varit skadad hade de fått tillbaka bollen men han krampar. Ska man förvänta sig att få tillbaka bollen då? Det är oprofessionellt. De får två gula kort för maskning och lägger sig hela tiden, säger Hamad till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.