Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sirius tre mål – och den omtalade handssituationen – i klippet ovan. Foto: Discovery+ och Bildbyrån.

AIK utspelade av Sirius – utbuade på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

AIK kom från en urstark 6-2-seger mot Norrköping och låg tvåa i allsvenskan.

Men när Sirius kom på besök fick stockholmarna sig en knäpp på näsan och föll med 3-1 efter slarv och bjudning.

Sommarvärme låg i luften när Sirius besökte AIK under lördagseftermiddagen, och efter 3-1 på bortaplan blir det nog en enkel resa hem till Uppsala igen.

Matchen startade med att AIK dikterade tempot och Sirius som fick jaga. En av matchens förgrundsfigurer Besart Celina – mer om det senare – var den första som provade lyckan men David Mitov Nilsson i Sirius-målet var vaken och räddade.

Sen blev det nätrassel. Förre djurgårdaren Noel Milleskog stod på rätt plats efter ett inspel och prickade bortre maskorna via AIK-ben till 1-0.

Celina fick ett drömläge att kvittera precis innan paus men nickade utanför.

– Vi kontrollerade matchen bra och de hade ett läge och ett mål, summerade AIK:s Anton Saletros i halvtid till Discovery+.

AIK utbuat

Tio minuter in i andra halvlek rasslade det igen. Herman Sjögrell stod för en imponerande och vilt kämpande soloräd längs med AIK:s högerkant men Kristoffer Nordfeldt räddade imponerande Milleskogs avslut. AIK fick inte undan efterföljande retur innan Yousef Salech gjort 2-0.

Då kom matchens snackis. Efter en hörna studsade bollen upp på Patrick Nwadikes arm och AIK skrek på straff utan gehör från domare Adam Ladebäck.

– Det har varit väldigt lätt att göra mål på oss och vi har haft svårt att göra mål, både anfall och försvar gjorde vi bra i dag, vi var jätteffektiva, sa tvåmålsskytten Salech.

I matchens sista spark revanscherade sig Celina något med ett tröstmål till slutresultatet 1-3. AIK blev utbuat på slutvisslan.

– Det var ingen 1-3-match det här, de gjorde mål på allt de hade. Spelmässigt borde det kanske blivit oavgjort eller vi vunnit, sa AIK:s tränare Henning Berg.

Se höjdpunkter från alla allsvenska matcher på SVT Play här.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

1 - 3

IK Sirius logo

IK Sirius

Friends Arena, Solna
Publik: 25289
Domare: Adam Ladebäck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.