Foto: Bildbyrån.

Historiskt guld för Hammarby: ”Nu kan folk vara tysta”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby är cupmästare för första gången någonsin.

Astrit Selmani slog in avgörandet i straffläggningen mot Häcken.

– Nu kan folk vara tysta, säger anfallsstjärnan till SVT Sport efter machen.

Det gick inte att skilja Hammarby och Häcken åt efter 120 mållösa minuter, då lagen tampades på Tele2 Arena i den svenska cupfinalen.

Även om matchen blixtrade till var den oftast ganska sval, till skillnad från vädret i ett Stockholm som badar i solsken denna söndag.

Akinkunmi Amoo hotade mest för de grönvita och en annan inhoppare, Ali Youssef, var het åt andra hållet – men ingen bröt dödläget.

Laddad förlängning

I förlängningen blev Häckens anfallsstjärna Alexander Jeremejeff utvisad efter att ha stött foten och pannan mot målvakten David Ousted.

Precis före straffläggningen drog också Hammarbys lagkapten Jeppe Andersen på sig sitt andra gula när han stoppade Youssef i en kontring.

Straffarna var högklassiga, men när Bénie Traoré missade för Häcken – den enda missen – hade ”Bajen” segern inom räckhåll.

När avgörandet föll var det via Astrit Selmani, som bredsidade in den femte straffen, innan han var kort och koncis i sin analys.

– Till alla ni som inte trodde att ”Bajen” skulle vinna – sch! sa Selmani till SVT:s Johan Kücükaslan – och joggade i väg för att fira.

”Nu kan folk vara tysta”

Strax därpå kom han tillbaka, med fortsatt kramp i båda ljumskar, och utvecklade:

– Det har alltid varit snack om att vi aldrig vinner, aldrig tar titlar. Nu kan folk vara tysta. För mig är det det enda jag går på – fortsätter folk snacka skit kommer jag fortsätta öka takten, säger Selmani och fortsätter:

– Att vinna en titel är svårt och vi gör det som ett kollektiv. Det här är viktigt för klubben och fansen. Vi kommer inte komma ut härifrån. Det kommer fyllas på av fans. Alla ”bajare” – njut!

Hammarbys guld – det första man någonsin tagit i cupen – bärgades med den svenske världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.