Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hammarby fick fira efter Janogys två mål. Foto: Bildbyrån/SVT

Hammarby vinner svenska cupen – Madelen Janogy hjälte mot Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby vinner svenska cupen 2023.

Madelen Janogy blev stor hjälte med ett drömmål.

– Jag är så jävla lycklig, vi förtjänar det här så jävla mycket, säger hon efter matchen.

1995 vann Hammarby svenska cupen. Det var lagets senaste titel men nu är den långa väntan över. Och detta tack vare Madelen Janogy.

Hon gav Bajen ledningen i finalen mot Häcken bara några minuter in i andra halvlek. Det gav både de grönvita spelarna och publiken ny energi, och det dröjde inte länge innan Janogy gjorde sitt andra för dagen. Då var det i form av ett klassmål när hon skruvade in bollen i bortre krysset.

Definitivt avgjort kändes det efter att Maika Hamano satt 3-0, vilket också blev slutresultatet i matchen. Det innebär att Hammarbys första titel på 28 år är säkrad inför 17 623 åskådare, vilket är den bästa publiksiffran någonsin i svenska cupen på damsidan.

– Mycket känslor. Jag är så jävla stolt över spelarna och att vi har tagit oss hit, säger tränaren Pablo Piñones-Arce till SVT Sport efter slutsignal.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Vi har kämpat”

Minst lika glad var matchhjälten när hon kom till intervjumikrofonen.

– Vi kör över dem i 90 minuter och vinner det här jävla guldet. Vi får en väldigt bra start, det vi har sagt att vi ska göra går vi ut och gör och vi är så sjukt lojala till matchplanen, säger hon.

Vad betyder det här för er?

– Det betyder så jävla mycket. Detta var ett mål, första titeln och fan vad vi har kämpat. Jag kom hit för tre år sedan och jag har aldrig tvekat. Vi har verkligen trott på det och i dag visar vi att när vi gör rätt saker så är vi såhär bra, säger Janogy.

Svenska cupen damer

Hammarby IF

3 - 0

BK Häcken FF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 17623
Domare: Maral Mirzai Beni

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.