Trots målvaktskris – Helsingborg räddade poäng

Med tre målvakter borta fick Helsingborg ställa 18-årige Ian Pettersson i mål mot Hammarby.

Men Pettersson tog poäng i sin allsvenska debut när Helsingborg spelade 2-2 på Tele2 Arena.

Det var Hammarbys fjärde kryss i rad på hemmaplan.

Med Anders Lindegaard, Kalle Joelsson och Alexander Nilsson borta fick unge Ian Pettersson hoppa in i Helsingborgsmålet.

Och det dröjde bara tolv minuter innan han fick släppa in sitt första allsvenska mål.

Mål och assist av Svensson

Muamer Tankovic sköt och bollen gick i ribban och båda stolparna innan Imad Khalili kunde nicka in bollen i öppet mål.

Men Helsingborg skulle repa sig.

Max Svensson kvitterade till 1-1 bara två minuter in i andra halvlek. Hammarby tog visserligen tillbaka ledningen genom Aron Johansson, men Helsingborg gav inte upp.

Med 17 minuter kvar sprang sig Alex Timossi Andersson sig till ett bra läge i straffrområdet och gjorde 2-2 på Max Svenssons fina passning.

Hammarby tryckte på för ett segermål – men 2-2 stod sig matchen ut. En viktig poäng för Helsingborg i bottenstriden. Men tränaren Olof Mellberg hade velat ha mer.

– Hade vi gjort det lite bättre, så kunde vi kört över dem. Men vi slarvade mycket i det enkla. Vi hade bra lägen för tre pinnar. Men som matchen såg ut så var väl oavgjort ett hyfsat rättvist resultat, säger Mellberg till Dplay.

”Det är bedrövligt”

Hammarbytränaren Stefan Billborn var minst sagt besviken efteråt.

– Det är bedrövligt. Vi gjorde en jättedålig insats, men tycker ändå vi ska vinna den här matchen klart ändå. Målen vi släppte in är helt horribla. Det är katastrof, sa Billborn till Dplay efter matchen.