Malmö hade lekstuga med Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF tog tre poäng hemma mot Hammarby.

Stjärnorna leverade när skåningarna vann storstadsmötet.

– Det har blivit assist två matcher i rad och nu kom målet också, säger Marcus Antonsson som gjorde 3-0.

Hammarby borde ha tagit ledningen i Malmö.

Detta när högeranfallaren Alexander Kacaniklic fick ett drömläge i straffområdet, men Johan Dahlin prakträddade. Sedan handlade allt om Malmö FF i storstadsmötet.

Jo Inge Berget glömdes bort i straffområdet när knappa halvtimmen var spelad. Han kunde vänta in bollen och på volley göra 1-0, framspelad av lagkaptenen Anders Christiansen som slog hörnan.

I en omställning bara sex minuter senare kom bollen ut till Isac Kiese Thelin som med bevakning distinkt kunde trycka upp bollen i nättaket vid närmsta stolpen. Malmö därmed i 2-0-ledning in till pausvilan.

Mål direkt i andra

I den andra fick Hammarby aldrig chansen att hitta in i matchen målmässigt. I stället utökade skåningarna till 3-0 när Jo Inge Berget vann en närkamp i Bajens straffområde och sedan kunde hitta Marcus Antonsson som från nära håll petade in sitt första mål för säsongen.

– Det kändes fantastiskt bra. Det har blivit assist två matcher i rad och nu kom målet också. Det känns lite som att det är självförtroendet i sista tredjedelen som har saknats tidigare men nu känns det som att vi är på gång, säger Antonsson till Dplay efter segern.

Hammarby försökte göra match av detta, men när matchen summeras konstateras att Dahlin mellan hemmastolparna inte hade särskilt mycket att göra.

– I dag tycker jag att vi är ganska bra stora delar av matchen. Men vi har ingen kvalitet längst fram och gör jäkligt klantiga misstag defensivt och det har man inte råd med mot Malmö. Det går för sakta, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn efter förlusten.

Lagkaptenen David Fällman sågade lagets insats:

Malmö vann med 3-0 och är ny tabelltvåa – fyra poäng bakom serieledande Norrköping.

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

3 - 0

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Stadion, Malmö
Publik: 0
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.