Imad Khalili jublar efter Hammarbys 1–0. Foto: TT Bild

Hammarby tillbaka i serieledning

Hammarby är tillbaka i toppen, efter en tuff match i kylan i Jämtland.

Men efter tre ramträffar blev det två mål – seger med 2–1 borta mot Östersund – och nytt målrekord i Allsvenskan.

– Skönt med vinst, säger Imad Khalili.

Nollgradigt. Viktiga poäng på spel och dåliga minnen från förra året.

Guldjagande Hammarby fick en tuff kväll i Jämtland.

Två tidiga Hammarby-chanser

Men laget klarade sig undan baklängesmål – och vann till sist matchen rättvist i Östersund.

Efter en jämn och händelserik första halvlek där Hammarby startade bäst och Alexander Kacaniklic hade två chanser (en i ribban) redan under de första tio minuterna, men där den fina anfallsspelet varvades med svagt försvarsspel, kom avgörandet i början på andra.

Hammarby spelade som vanligt bra framåt, men inte speciellt säkert bakåt. Laget behövde vinna för att ha chansen att vinna guldet – men minnena från förra året, då laget förlorade sista omgången i Östersund och laget tappade tredjeplatsen, fanns där.

Efter att Dino Islamovic varit på vippen att slå in 1–0 i tomt mål kontrade Kacaniklic och målskytten Imad Khalili in 0–1 direkt efter. En helt avgörande sekvens.

När Östersund fick ordning på försvaret och tog laget över under en period. I stället var det Dino Islamovic i ÖFK som skapade chanser och i slutet på första halvlek kom två rejäla chanser lite slumpmässigt i Hammarbys straffområde.

– Vi gör en dålig första halvlek. Jag tycker att de har kontroll på matchen och är det bättre laget, säger Hammarbys Imad Khalili till SVT Sport.

Andersen i stolpen

Det var svängigt en kort stund i andra, men efter Imad Khalilis kontrollerade avslut till 1–0 tog Hammarby över igen. Jeppe Andersen sköt i stolpen, och Muammer Tankovic likaså.

När Nikola Djudjic styrde in 0–2 på Darijan Bojanic snygga frispark var det Hammarbys 71:a mål – rekord för Allsvenskan.

Men Hammarby är inte Hammarby om det inte släpps till chanser. Simon Kroon fick en gratischans och sköt in 1–2 i 84:e minuten.

Men trots ett par nicklägen på slutet höll Hammarby undan till seger.

– Skönt med vinst. Vi kom hit för att ta tre poäng och det gör vi, säger Imad Khalili till SVt Sport.