Nahir Besara prickade in första målet för Hammarby med ett fint långskott. Foto: Bildbyrån

Drömmål säkrade tre poäng till Hammarby

Hammarby vann med 3-0 mot IFK Göteborg, presenterade tre nyförvärv innan avspark, och klättrar upp till en fjärdeplats i allsvenskan. Efter en halvtimme spräcktes nollan genom ett drömmål.

– Det är sån känslan (vid avslutet), man bara vet att den ska gå in, sa Nahir Besara till Discovery+ i paus.

Ett formsvagt Hammarby mötte ett formstarkt IFK Göteborg som hade vunnit tre matcher i rad. Men det skulle vara Hammarby som drog det längsta strået i matchen och vann överlägset med 3-0.

Det var hemmalaget som började matchen intensivt och hade bäst och flest målchanser i första halvlek.

Hammarby dominerade

I den åttonde minuten slog hemmalagets Joel Nilsson, som flera gånger kom runt på högerkanten, in ett fint inlägg till Gustav Ludwigson men anfallaren träffade stolpen. Det skulle bli en av många anfall av Hammarby.

Det uppstod en omdiskuterad situation i straffområdet i den 33:e minuten när IFK Göteborgs Gustaf Norlin tacklade Nahir Besaras rygg där domaren valde att fria. Men ledningsmålet skulle komma tillslut.

I den 43:e minuten sköt Nahir Besara ett långskott precis utanför straffområdet som seglade in i målvaktens högra hörn. Det var hans femte mål för säsongen.

– Det är sån känslan (vid avslutet), man bara vet att den ska gå in. Det kändes som att jag hade passat några gånger innan när jag kunde ha skjutit, så den här gången sköt jag, sa Nahir Besara till Discovery+ i paus.

Ett nedtryckt IFK Göteborg kontrade flera gånger på ett högt pressande hemmalag under halvleken utan att skapa några hundraprocentiga målchanser.

Utökningen kom direkt

Den andra halvleken hann bara börja innan 2-0 till Hammarby kom. I den 49:e minuten hoppade Björn Paulsen högst på en hörna och nickade in utökningen.

Signifikativt för matchen sköt IFK Göteborg i den 53:e minuten sitt första avslut på mål som målvakten Davir Blazevic lyckades att hålla. Med tre byten försökte tränare Mikael Stahre väcka sitt lag, men det skulle inte räcka.

Hammarby fortsatte att ånga på framåt. Den inbytte anfallaren Astrit Selmani drogs ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Selmani, som alltjämt börjar på bänken, rullade därefter själv in bollen bakom gästernas holländske målvakt Warner Hahn och fastställde därmed slutresultatet 3-0.

– Otroligt skönt. Jag har jobbat hårt, jag har känt att jag varit i bra form på träningarna så det är skönt att det belönar sig med ett mål men framför allt att vi tar en sådan här seger, säger Astrit Selmani till Discovery+ efter matchen.

På söndag möter Hammarby toppkonkurrenten Elfsborg på hemmaplan och IFK Göteborg tar emot Mjällby.