Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hammarby klart för final i svenska cupen. Foto: Bildbyrån

Hammarby vidare till final – slog Piteå i förlängning

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby är klart för final i svenska cupen.

Efter dagens 4–1-seger mot Piteå står det klart att Stockholmslaget kommer ställas mot Häcken i cupfinal.

Hammarby tog ledningen i matchen på en hörna slagen av Jonna Andersson. Efter en nickskrav landade bollen hos Sara Kanutte Fornes som även hon använde skallen för att placera in bollen i mål. Målet blev det enda i första halvlek.

Men med knappa timmen spelad hittade Piteå fram till en kvittering. Detta i en liten märklig situation där Anam Imo fick bollen centralt, samtidigt som Hammarbys målvakt Anna Tamminen gick ut. Imo avslutade innan hon krockade ihop med målvakten, och bollen rullade in i öppet mål.

Kvitteringen innebar att det blev en spännande sista halvtimme i matchen, där både lagen sökte efter ett segermål. Men så blev inte fallet, utan matchen fortsatte i förlängning. Drygt fyra minuter in i förlängningen var det återigen Hammarby som hade ledningen i matchen.

En frispark vid kortlinjen slogs perfekt för att Simone Boye skulle kunna nicka bollen i mål.

Hammarby kunde sedan utöka genom både Matilda Vinberg och Madelen Janogy. Den sistnämnda nickade in matchens sista mål på en hörna.

Segern innebär att Hammarby kommer ställas mot Häcken på hemmaplan i cupfinal, den 18 maj.

Svenska cupen damer

Hammarby IF

4 - 1

1-1 (Fulltid)

Piteå IF

Hammarby IP, Stockholm
Publik: 904
Domare: Eva Svärdsudd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.