Hammarby presenterade fem nya spelare inför matchen mot Göteborg. Foto: TT

Hammarby satsar mot guldet – trippelvärvar

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby storsatsar mot allsvenskt guld.

Inför kvällens möte mot IFK Göteborg presenterades fem nya ansikten för hemmapubliken – däribland trion Abdelrahman Saidi, Nathaniel Adjei och Shaquille Pinas.

Sedan tidigare klara David Concha (Badajoz) och Pavle Vagic (Rosenborg) fanns också med bland kvintetten och tog emot hemmapublikens jubel.

Yttermittfältaren Abdelrahman ”Abdo” Saidi, 22, kommer närmast från allsvenska konkurrenten Degerfors där han smällt in fem mål för bottenlaget under vårsäsongen.

– Med Saidi får vi in en offensiv spelare som är skicklig en mot en, som hela tiden strävar efter att vara spelbar och som inte tvekar att gå på avslut. Det är en ung spelare som är på väg uppåt och framåt, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

”Spelskicklig och snabb”

Surinamesen Shaquille Pinas, 24, hämtas in från bulgariska mästarklubben Ludogorets och spelar främst mittback. Pinas har även spelat i de nederländska klubbarna ADO Den Haag och Dordrecht.

– Pinas är en spelskicklig, snabb försvarare med en fin vänsterfot som kan spela både ytterback och mittback. Han kommer från Bulgariens mest dominanta klubb det senaste decenniet, och han har erfarenhet från holländska förstaligan, Europaspel och han har även gjort landskamper för Surinam. Det är en allsidig försvarsspelare som vi kommer ha stor nytta av hos oss, säger Jansson.

Därtill har även unge försvararen Nathaniel Adjei, 19, skrivit på ett permanent kontrakt med ”Bajen” efter att ha varit på lån i utvecklingslaget Hammarby TFF från ghananska klubben Danbort FC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.