Foto: Bildbyrån

Hammarby värvar isländsk landslagsspelare

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby förstärker inför återstarten av damallsvenskan.

Isländska landslagsspelaren Berglind Björg Thorvaldsdóttir ansluter till klubben.

– Mitt mål nu är att hjälpa klubben nå så högt det bara går och kvalificera oss för Europaspel, säger hon till Hammarbys hemsida.

Berglind Björg Thorvaldsdóttir kommer närmast från spel med Le Havre i franska Division 1 Féminine. Hon har också spelat många år i den isländska ligan där hon gjort 137 mål på 190 matcher under sin karriär.

Hennes kontrakt med Hammarby sträcker sig över 2022.

Mitt mål nu är att hjälpa klubben nå så högt det bara går och kvalificera oss för Europaspel. Jag ser framemot att få komma igång med laget på allvar och är redo att köra direkt, säger hon till klubbens hemsida.

29-åringen har spelat 52 A-landskamper för Island och spelade EM 2017. Island är också kvalificerat till nästa års EM och detta efter att Berglind gjort matchens enda mål mot Ungern i kvalet i december 2020.

”Sökt spelare med spetsegenskaper”

Hammarbys sportchef Johan Lager är nöjd med nyförvärvet.

– Vi har känt att truppen är lite tunn och har sökt spelare med spetsegenskaper som passar in hos oss. Vi har följt Berglind i över ett år och har gjort tidigare försök att rekrytera henne. Därför känns det extra skönt att ha henne på plats. Det är en erfaren spelare med fina meriter från både klubb- och landslag. Hon har alltid gjort mycket mål vilket vi såklart hoppas att hon fortsätter med i Hammarby, säger Lager.

Hammarby, som ligger trea i damallsvenskan, möter Eskilstuna på fredag när dammallsvenskan återupptas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.