Hammarby och AIKs fans kommer göra en gemensam protest Foto: Bildbyrån

Hammarby straffas med publikneddragningar: ”Populistisk tombola”

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara AIK som straffas av polisen inför det allsvenska avgörandet.
Nu tvingas även Hammarby minska publikkapaciteten med 1000 personer.
Ett beslut som säkerhetschefen Göran Rickmer är riktigt upprörd över.
– Det är en populistisk tombola, säger han.

I förrgår rapporterade SVT Sport att AIK tvingats dra tillbaka 1000 biljetter från deras klacksektion Norra Stå, efter beslut från polisen.

Nu straffas även Hammarby, och tvingas göra detsamma inför den avslutande allsvenska matchen mot Häcken på lördag. Ett beslut som säkerhetschefen Göran Rickmer har svårt att förstå.

– De har angett att det är på grund av pyroteknik och att folk varit maskerade. Då har vi ställt frågan vad syftet och målbilden är. Vad ska vi uppnå med den här neddragningen? Men det har de inte kunnat definiera. De har inte kunnat definiera vad det ger i praktiken, säger Rickmer till SVT Sport, och fortsätter:

– Det är en populistisk tombola.

”Villkorstombola”

Polisens tillstånd ges bara ett par dagar inför match, och biljettförsäljningen startar långt tidigare.

– Det var samma sak mot Malmö, då plockade de också bort 1000 platser. Då hade vi sålt ungefär 400 av de platserna redan, som vi sedan var tvungna att flytta runt på andra platser runt om på arenan, säger Göran Rickmer, som inte är nöjd med polisens så kallade villkorstrappa har fungerat:

– Det är en villkorstombola, kan man kalla det. Det finns ingen logik och ingen röd tråd.

De som har köpt biljetter på platser som nu tas bort erbjuds att sitta på andra platser på arenan, eller få pengarna tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer