Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Ellen Wangerheim gör mål i sin comeback. Foto: Hammarby/SVT

Hammarbytalangen tillbaka efter ett år – ”Det var så skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett år är Hammarbytalangen Ellen Wangerheim, 18, tillbaka från sin korsbandsskada.

Hon inledde med att spela med juniorlaget, och njöt av känslan.

– Det var så skönt. Känslan av att få tävla. Det var jättekul, säger hon till SVT Sport.

Ellen Wangerheim har spelat i Damallsvenskan och juniorlandslag, och det innan 18 år fyllda. Men när hon i fjol drog på sig en korsbandsskada satte det käppar i hjulen för hennes utveckling i ett viktigt skede i karriären. Men Wangerheim tror att hon kan stärkas av den utmaning hon haft senaste året.

– Hur tråkigt det än är att vara borta ett år så har det här året i gymmet gett mig otroligt mycket i hur jag fått bygga upp min kropp och lära känna mig själv. Det är väldigt mycket upp och ner. Man måste lära sig själv när man ska vara ledsen och när man ska faktiskt samla styrka och bara köra på, säger hon till SVT Sport.

”Kan nog vara en spärr”

Igår – efter 382 dagar vid sidlinjen – spelade hon första matchen på ett år, det med Hammarbys F19. Då var känslan bättre än vad hon först trodde den skulle vara.

– Jag trodde jag skulle tänka på det mer än vad jag gör. Så jag har nog lyckats bra med att lägga det bakom mig. Det kan nog vara en spärr för många.

Nu väntar en tuff säsong där talangen vill tillbaka till Damallsvenskan, och bli bättre än vad hon var innan skadan. Men det är ingenting som ska stressas fram.

– Just nu pratar vi mycket om att ha tålamod. Kolla varje träning hur jag känner, hur jag utvecklas. Vi tar det dag för dag och när jag är redo kommer jag att spela.

Se när Ellen Wangerheim gör mål i comebacken i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.