Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vittsjö körde över Djurgården på Stockholms Stadion. Foto: Bildbyrån

Vittsjö förlänger Djurgårdens förlustsvit

Uppdaterad
Publicerad

Ett av seriens formstarkaste lag mot ett av de formsvagaste.

Då förlängde Vittsjö Djurgårdens förlustsvit när de vann med 3-0 på Stockholm Stadion.

– Just nu är vi inne i en tung period, säger Djurgårdens Tove Almqvist i Viaplay.

Vittsjö med fem raka matcher utan förlust gästade Djurgården som kom från sex raka matcher utan en vinst i baggaget. Två lag som var på väg åt olika håll i tabellen.

Och det var Vittsjö som skulle dominera matchen på alla sätt och vis.

Efter cirka halvtimmen sköt Hanna Ekengren en boll mot den bortre stolpen och Matilda Plan i Djurgårdsförsvaret tryckte bollen olyckligt i det egna nätet.

Clara Markstedt fyllde sedan på med 2-0, och när Linda Sällström satte 3-0-målet kändes det som att det var över. Och det var det också.

Vittsjö fortsätter sin klättring uppåt i tabellen samtidigt som Djurgården, med sju raka matcher utan vinst en vinst, ligger på negativ kvalplats.

– Det känns som vi inte riktigt får till det. Vi kämpar, vi slitermen vi har för mycket hål i laget och lagdelarna. Väldigt surt.Just nu är vi inne i en tung period. Det enda vi kan göra är attsamla ihop oss som lag och komma tillbaka bättre, säger Djurgårdens Tove Almqvist i Viaplay.

OBOS Damallsvenskan

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

0 - 3

Vittsjö GIK logo

Vittsjö GIK

Stockholms Stadion, Stockholm
Publik: 774
Domare: Maral Mirzai Beni

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.