Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De spelar inför miljoner människor – självklart vill de se bra ut.” Se klippet med fotbollsfrisören Sheldon Edwards. Foto: Marcus Östling/SVT

Han klipper superstjärnor som Erling Haaland och Karim Benzema: ”Flyger mig dit de befinner sig”

Uppdaterad
Publicerad

Erling Haaland, Karim Benzema och Jude Bellingham. Han är personen som superstjärnorna vänder sig till inför de stora matcherna – för att fixa sin frisyr.

– De spelar inför miljoner människor. Självklart vill de se bra ut, säger fotbollsfrisören Sheldon Edwards.

I SVT:s nya serie ”EM-resan med Johan Kücükaslan” får vi möta fotbollspelarnas frisör nummer ett – Sheldon Edwards. En vanlig vecka är Edwards borta fem-sex dagar för att klippa spelare över hela Europa.

– Spelarna känner förtroende för mig och flyger mig dit de befinner sig, säger han.

Fotbolls-EM

Vad gör dig unik, varför ringer dom dig?

– Jag har en förmåga att läsa av rummet. Jag kan underhålla utan att ens kunna spelarens språk. Jag har ett ansvar att spelaren känner sig trygg och självsäker med sitt utseende. Sen är jag såklart väldigt bra på mitt jobb.

Vad säger du till kritiker som menar att spelare borde fokusera mer på fotbollen?

– Det här är unga människor som har ett liv utanför fotbollen. De vill se bra ut och vill njuta av livet. De spelar inför miljoner människor. Självklart vill de se bra ut.

Se hela avsnittet med stjärnfrisören Sheldon Edwards i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet