Foto: TT

Han tar över Hammarby efter Grahm

Uppdaterad
Publicerad

Ann-Helén Grahm lämnade i går tränarsysslan i Hammarby. Nu är hennes ersättare klar. 30-årige Isak Dahlin tar över klubben.

– Det känns jättekul och otroligt inspirerande, säger han till Hammarbys hemsida.

Hammarby har haft en tuff säsong i Damallsvenskan hittills. Laget ligger näst sist och i går kom beskedet att lagets huvudtränare Ann Helén Grahm lämnar Hammarby efter ”oacceptabla synpunkter” från spelartruppen.

Nu har nästjumbon utsett en efterträdare på tränarposten. 30-årige Isak Dahlin tar över på bänken meddelar klubben på sin hemsida.

– Det känns jättekul och otroligt inspirerande att ta sig an den här uppgiften. Det blir inte direkt någon mjukstart, men det är bara bra. Nu handlar det om att snabbt få saker på plats och fokusera på matchen mot Vittsjö nästa helg som blir väldigt viktig, säger Isak Dahlin.

Isak Dahlin spelade i Hammarby fram till 2011 och har därefter tränat U19-laget samt en del matcher för U21-laget på herrsidan. 

– Vi vet därmed exakt vad vi får – en god ledare och skicklig tränare som vi är övertygade kommer att göra ett mycket gott jobb, säger Johan Lager, Hammarbys sportchef på damsidan.

Isak Dahlin tar över laget säsongen ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.