Ann-Helén Grahm Foto: Bildbyrån

Grahm efter avhoppet: ”Åsikter som gör det omöjligt att leda laget”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys tränare Ann-Helén Grahm lämnar sitt uppdrag efter ”oacceptabla synpunkter” i spelartruppen.

– Det har framförts synpunkter i spelartruppen som för mig inte känns acceptabla och som är att det känns omöjligt att fortsätta uppdraget, säger Grahm till SVT Sport.

Grahm tillträdde som tränare sent inför säsongen. Det började riktigt bra med två segrar men sedan har förlusterna radats upp efter varandra och nu är laget näst sist i tabellen.

– Det har varit en mycket speciell och intensiv tid som har krävt mycket energi under de senaste månaderna för såväl föreningen och laget, samt för mig personligen, förklarade Grahm i går i ett pressmeddelande.

”Vill hålla det internt”

Klubben står bakom Grahm men spelare i truppen ska ha varit kritiska, något som fått henne att ta beslutet.

Du vill inte gå inte på vilka sorts synpunkter det rör sig om?

– Nej, det är saker som vi vill hålla internt och för handlar det väldigt mycket om förtroende. När man jobbar i en professionell organisation på elitnivå så har man det förtroendet att agera professionellt i alla lägen, säger Grahm till SVT Sport.

Handlar det om synpunkter som är baserade på det sportsliga eller är det personliga?

– När man är på elitnivå så vill man alltid förbättra och göra saker optimalt och jag är en person som ställer väldigt höga krav på mig själv och så har jag gjort även i min roll i Hammarby. Majoriteten av de åsikter som kommit fram gör att jag inte tycker det är möjligt att leda laget på det sättet som jag tycker är bäst.

Klubben har försökt behålla Grahm

SVT Sport har försökt nå spelare i Hammarby för en kommentar kring vilka synpunkter man haft mot sin tränare. Men ingen vill ställa upp och förklara.

– Jag vill fokusera på de sista matcherna nu på vårsäsongen och hur vi ska få ut så mycket som möjligt av laget. Resterande frågor hänvisar jag till sportchef Johan Lager, säger lagkaptenen Olga Ekblom i ett sms till SVT Sport.

Klubben, som alltså står bakom Grahm, kommenterade det hela så här i ett pressmeddelande:

”Hammarby tycker det är mycket tråkigt att Ann-Helén slutar. Vi har försökt få Ann-Helén att stanna kvar men hon känner att under rådande omständigheter är det omöjligt att fullfölja uppdraget. Hammarby respekterar hennes beslut och kommer nu att titta på vem som skall ersätta Ann-Helén och tillsvidare ansvarar assisterande tränare Jackie Bachteler för träningen tillsammans med övriga ledare i teamet”, säger Hammarbys ordförande Richard von Yxkull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.