Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se gårdagens hyllningar i spelaren ovan. Foto: Bo Amstrup

Kristoffer Olssons första ord efter kollapsen: ”Tack till alla som tänkt på mig”

Uppdaterad
Publicerad

I går hyllades Kristoffer Olsson när Midtjylland säkrade ligatiteln.

Nu har 28-åringen själv uttalat sig för första gången sedan han föll ihop i sitt hem för drygt tre månader sedan.

”Vill säga tack till alla som har tänkt på mig och stödet i går kväll och genom denna tuffa period, kärlek till er alla”, skriver Olsson på sin Instagram.

I februari kom den chockerande nyheten att landslagsspelaren och FC Midtjylland-mittfältaren Kristoffer Olsson plötsligt kollapsat i sitt hem.

Senare stod det klart att 28-åringen drabbats av blodproppar i hjärnan. Stegvis har situationen sedan ljusnat för Olsson och i går spreds fina bilder.

”Vill säga tack till alla”

Mittfältaren var på plats när hans danska klubb säkrade ligatiteln och hyllades unisont när han även fick lyfta pokalen. Nu har Olsson själv uttalat sig för första gången sedan kollapsen.

”God morgon folk och mästare. Vill säga tack till alla som har tänkt på mig och stödet i går kväll och genom denna tuffa period, kärlek till er alla. Alla går igenom upp- och nedgångar i livet & även i fotboll! Så stolt över laget, klubben, supportrarna och alla runt omkring! Mästare”, skriver han i ett inlägg på sin Instagram.

”Jag kommer kunna spela fotboll igen”

För Aftonbladet utvecklar Kristoffer Olsson hur statusen ser ut för honom:

– Jag mår superbra. Jag kommer att kunna spela fotboll igen, säger han till tidningen.

28-åringen berättar att han i princip var döende de tre första veckorna efter kollapsen i hemmet.

– Jag var ju inte kontaktbar och jag har inga minnen från det. Jag mådde skit i början. Jag var väldigt negativ och förstod ingenting (...) jag har tagit mig igenom den värsta perioden. Nu är jag positiv och glad även om jag, som alla människor, har vi vissa dagar som är bättre och vissa dagar som är sämre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.