Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristoffer Olsson har drabbats av flera små blodproppar i hjärnan. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN

Kristoffer Olsson har drabbats av blodproppar i hjärnan

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom en uppdatering kring svenske landslagsspelaren Kristoffer Olssons tillstånd.

Läkare konstaterar att Midtjyllands mittfältare är drabbad av flera små blodproppar på båda sidor av hjärnan.

Kristoffers Olssons tillstånd bedöms nu som stabilt och läkarna fortsätter att se små framsteg.

Midtjylland skriver på sin hemsida att Olsson visar på en ökande grad av medvetande.

Läkarna kommer under den närmaste tiden sakta att försöka avvänja den svenske mittfältaren från respiratorn som han är kopplad till.

28-åringen ligger fortfarande kvar på intensivvården, och det är fortfarande osäkert kring tiden han kommer ligga kvar och den slutliga prognosen.

”Betyder otroligt mycket”

– Jag vill tacka allmänheten och pressen för att de visat ett varmhjärtat stöd, respekt och hänsyn den senaste tiden gentemot Kristoffer såväl som hans familj och vårdpersonalen. Det betyder otroligt mycket. Även för oss i FC Midtjylland, där spelare och personal uppenbarligen är mycket påverkade av Kristoffers situation. Därför vill jag tacka för att vårt besked har tagits emot och fortsätter att respekteras, säger vd Claus Steinlein.

Extremt sällsynt tillstånd

Det var den 20 februari som Olsson förlorade medvetandet i hemmet och fördes till sjukhus i Århus med det som då rapporterades som en ovanlig hjärnsjukdom.

I dagens pressmeddelande från den danska klubben beskriver läkarna att det rör sig om ett extremt sällsynt inflammatoriskt tillstånd i hjärnans kärl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.