Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristoffer Olsson akut sjuk – vårdas i respirator Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Kristoffer Olsson akut sjuk – vårdas i respirator

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska landslagsspelaren i fotboll Kristoffer Olsson har akut drabbats av sjukdom och är inlagd på sjukhus. Enligt hans danska klubb Midtjylland vårdas 28-åringen i respirator.

Enligt den danska klubben Midtjylland, där Kristoffer Olsson har spelat sedan sommaren 2022, förlorade han medvetandet på tisdag för en vecka sedan och fördes till sjukhus i Århus.

Det ska handla om en hjärnsjukdom och enligt klubben jobbar flera av Danmarks ledande experter med att ställa diagnos och se till att han får rätt behandling.

Herrlandslaget i fotboll

Olsson är omgiven av sin närmaste familj.

”Alla i FC Midtjylland är naturligtvis djupt påverkade av Kristoffers plötsliga sjukdom och våra tankar och fulla stöd går till Kristoffer och hans familj”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Kristoffer Olsson har spelat 47 A-landskamper sedan han debuterade 2017. Utöver två sejourer i Midtjylland har han representerat AIK, ryska Krasnodar, belgiska Anderlecht och varit ungdomsproffs i engelska storklubben Arsenal.

AIK, där Olsson var med och vann SM-guld 2018, skriver på X:

”Alla i AIK Fotboll är djupt påverkade av hans plötsliga sjukdom och våra tankar och fulla stöd går till Kristoffer och hans familj. Kämpa Koffe!”

Även det Svenska Fotbollförbundet skriver:

”Hela den svenska fotbollsfamiljen tänker på dig och hoppas att du snart tillfrisknar. Våra tankar går också till Kristoffers nära och kära i denna svåra stund.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet