Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Johan Esks kritik mot SvFF i spelaren ovan – och Olof Lundhs redaktion: ”Fattar inte kritiken”. Foto: Bildbyrån/SVT

Kritik mot Svenska fotbollförbundets tajming: ”Blir ganska mycket fel”

Uppdaterad
Publicerad

Nästan samtidigt som Sveriges Nato-besked, briserade nyheten att Jon Dahl Tomasson blir ny förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.

Dåligt tajming, enligt DN:s sportkrönikör Johan Esk.

– Svenska fotbollförbundet verkar inte ha en känsla för hur saker man gör uppfattas av omvärlden, säger han i Morgonstudion.

Hör Johan Esks kritik mot SvFF i spelaren ovan.

Enligt Johan Esk var det uppseendeväckande att fotbollförbundet presenterade den nye förbundskaptenen samma eftermiddag som beskedet kom att Ungern röstade för ett svenskt Nato-medlemskap.

Herrlandslaget i fotboll

Han beskriver det i en krönika som en ”medial passningsskugga”.

– Hela nyhetssverige sitter och väntar på Sveriges Nato-ansökan, då släpper fotbollförbundet den här grejen, säger Esk i SVT:s Morgonstudion.

Svaret: ”Kan inte förhålla oss till andra”

På den digitala pressträffen SvFF höll under måndagen, svarade generalsekreterare Andrea Möllerberg på kritiken:

– Tittar man historiskt brukar fotbollen få rätt mycket klick ändå. Så vi får väl titta på vilken nyhet som blir mest intressant. Men vi får koncentrera oss på våra egna nyheter och vi kan inte förhålla oss till de andra så nu blev det såhär, säger hon.

Får mothugg: ”Inte konstigt”

Johan Esk ger också förbundet en känga för att det tagit så lång tid att presentera en ny förbundskapten (96 dagar) och det faktum att många andra kandidater har tackat nej längs vägen.

Men får mothugg av TV4:s fotbollskrönikör Olof Lundh.

– Jag tycker inte det är konstigt att det dröjde lite, säger han.

Däremot reagerade Lundh på att huvudpersonen Tomasson själv inte deltog på Svenska fotbollförbundets pressträff under måndagskvällen:

– Det är märkligt.

Hör mer i spelaren ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet