Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armin Gigovic om sin relation till Kristoffer Olsson. Foto: SVT/Bildbyrån

Armin Gigovic om Kristoffer Olsson: ”Han känns som en storebror – blev chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Olsson hyllades i Midtjyllands vinstmatch mot FC Köpenhamn.

Efter matchen var lagkamraten Armin Gigovic känslosam när han berättade om dagarna som har varit.

– Han betyder jättemycket för mig, han är mer än en vän, säger han till SVT Sport.

2-0-vinst i stormatchen mot FC Köpenhamn.

Men allt inför och efter matchen handlade om Kristoffer Olsson, som fortsatt ligger nedsövd i respirator. Efter matchen delade lagkamraten och svenska U21-spelaren Armin Gigovic med sig av känslorna.

– Det är tufft. Han betyder jättemycket för mig, han är mer än en vän. Han känns som en storebror. Han har tagit hand om mig sen den första dagen och visat runt, pushat mig på träningar och match. Vi har bra kommunikation och bra kemi på plan.

– Det är jättetråkigt, jag var i chock när jag fick höra det. När man är på planen tänker man inte på det som händer runtomkring, man försöker göra sin grej.

Tunga dagar?

– Det är ett känsligt ämne, jag vet inte vad jag ska säga. Jag hoppas att han kämpar och kommer tillbaka.

Hyllningen i 8:e minuten, hur upplevde du det?

– Stort. Fint gjort, helt rätt. Båda lagens fans applåderade, det visade att fotbollen är en fin sport när det väl gäller, när det väl handlar om stora saker.

Svenske landslagsspelaren Viktor Claesson, nu i FC Köpenhamn, känner Olsson väl från tiden i ryska klubblaget Krasnodar och i landslaget.

– Vi har spelat i Krasnodar och träffats mycket och bott nära varandra. Vi har träffats mycket även i landslaget. Nu är vi konkurrenter i klubbarna här men vi är fortfarande goda vänner, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.