Läkarna ser små förbättringar hos Kristoffer Olsson. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Nya beskedet om Kristoffer Olsson: ”Små förbättringar – fortsatt allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Olsson vårdas fortsatt i respirator.

Nu kommer nya besked om hans status från klubben.

Kristoffers vitala organ fungerar och läkarna ser små förbättringar. Men situationen är fortsatt allvarlig och han har fortfarande inte varit vid medvetande”, skriver klubben.

Kristoffer Olsson vårdas sedan förra veckan på Århus Universitetssjukhus efter att ha förlorat medvetandet i sitt hem.

28-årige Olsson vårdas sedan dess i respirator på sjukhuset och under fredagsförmiddagen kom beskedet att läget nu är stabilt.

– I går (torsdag) kom positiva signaler på det som skett de senaste dagarna. Läkarna är nöjda. Han är stabil, sade Midtjyllands assisterande tränare Arne Sandstö till norska NTB.

Nya beskedet från klubben

Under fredagskvällen kom en till uppdatering, denna gång av klubben.

Senaste nytt är att Kristoffers vitala organ fungerar och läkarna ser små förbättringar, men situationen är fortsatt allvarlig och han har fortfarande inte varit vid medvetande.

Ett team av Danmarks ledande medicinska experter är samlat runt Kristoffer för att ge den nödvändiga behandlingen”, skriver klubben.

Ännu har ingen diagnos offentliggjorts men enligt klubben ska den akuta hjärnsjukdom Olsson drabbats av inte orsakats av några yttre faktorer eller att den svenske landslagsmittfältaren råkat skada sig själv.

På fredagskvällen spelar Midtjylland hemmamatch mot FC Köpenhamn. Då planeras en gemensam hyllning till Kristoffer Olsson.

SE ÄVEN: Midtjyllands supporterordförande om Olsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lasse Dyrby, ordförande i Midtjyllands supportergrupp ”Black Wolves”. Foto: TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.