Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristoffer Olsson vårdas i respirator efter en akut sjukdom. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Midtjyllands vd Claus Steinlein om Kristoffer Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelaren Kristoffer Olsson vårdas i respirator.

Nu berättar Claus Steinlein, vd för hans danska klubb Midtjylland, om varför de väntade med att berätta om den allvarliga sjukdomen.

– Det var en överenskommelse mellan klubben och familjen, säger han till Tipsbladet.

Det var i tisdags om Midtjylland gick ut med ett pressmeddelande om att Kristoffer Olsson, 28, vårdades i respirator sedan en vecka med en akut och okänd sjukdom i hjärnan.

Då hade hans lagkamrater vetat om den allvarliga situationen under helgen och även spelat en match.

Klubbens vd berättar nu att de kommit överens med Olssons familj om att vänta med att berätta om spelarens kritiska tillstånd.

– Nu känns det lite bättre när vi har varit öppna om vad som har inträffat. Matchen mot Århus blev väldigt känslosam. Mer än vad matchen mot FC Köpenhamn på fredag kommer att bli, för spelarna, ledarna och alla i klubben, på grund av det vi visste utan att kunna prata om det, säger Claus Steinlein till danska Tipsbladet.

”Rörande med stödet”

Under veckan har klubben stängt träningarna för att skapa ett lugn runt spelarna. Och i morgondagens match planeras för en hyllning av svensken.

– Det har varit rörande att uppleva det överväldigande stödet från hela fotbollsfamiljen. Även om vi är rivaler på planen så står alla tillsammans när skrämmande händelser som den med Kristoffer Olsson inträffar, säger Steinlein.

Även Midtjyllands tränare, Thomas Thomasberg, har uttalat sig.

”Kristoffer är omgiven av de främsta hälsoexperterna. Vi har alla en tro och en förhoppning om att det ska gå bra för honom”, säger han till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.