Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Alexander Milosevics tankar efter beskedet om Kristoffer Olsson i spelaren ovan. Foto: SVT/Bildbyrån

Alexander Milosevic efter beskedet om Kristoffer Olsson: ”En klump i magen”

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Olsson, 28, är akut sjuk och vårdas i respirator.

Mittfältaren vann SM-guld med AIK 2018 och de tidigare lagkamraterna är tagna av beskedet.

– Det är klart att det är en klump i magen, säger Alexander Milosevic till SVT Sport.

Hör Alexander Milosevics tankar efter beskedet om Kristoffer Olsson i spelaren ovan.

Det var under tisdagsmorgonen som svensk fotboll nåddes av väldigt tråkiga nyheter. Landslagsspelaren Kristoffer Olsson, 28, har drabbats av en akut hjärnsjukdom och vårdas i respirator, meddelade mittfältarens danska klubb FC Midtjylland.

AIK-spelarna tagna

Reaktioner strömmade in från tidigare klubbar, fotbollsfans och Svenska fotbollförbundet. Olsson vann bland annat SM-guld med AIK 2018 och de tidigare lagkamraterna var tagna av dagens plötsliga besked.

Alexander Milosevic har spelat tillsammans med Olsson både i landslaget och i AIK.

– Det är en fantastiskt fin människa. Jag hoppas bara att alla kan finnas nära för hans familj, nära och kära, och för honom så bra som möjligt och att vi kan ge det stöd vi kan, säger han till SVT Sport.

”Verkligen chockad”

Olssons tidigare lagkamrat Budimir Janosevic blev även han tagen när han tog del av beskedet.

– Jag blev verkligen chockad. Att det kan hända en sådan ung spelare och en atlet. Alla våra tankar är med honom och hans familj. Vi är med honom, säger målvakten och tillägger:

– Det påverkar oss alla. Det är lite läskigt för det kan hända vem som helst. Även för oss atleter. Vi har så många tester, de kollar upp våra blodvärden flera gånger per år. Så det är oförklarligt att något sånt här kan inträffa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.