Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ordföranden för Midtjyllands supportergrupp efter Kristoffer Olssons sjukdomsbesked. Foto: TT/SVT

Midtjyllands supportergrupp efter Kristoffer Olssons sjukdomsbesked

Uppdaterad
Publicerad

Midtjyllands fotbollsklubb är i chock efter Kristoffer Olssons sjukdomsbesked.

SVT Sport har träffat ordföranden för supportergruppen ”Black Wolves”, som berättar om känslorna kring händelsen.

– Folk är chockade och ledsna och hoppas på det bästa kring Kristoffer, säger ”Black Wolves” ordförande Lasse Dyrby.

Den svenske landslagsmittfältaren spelade för Midtjylland första gången redan för tio år sedan och återvände sedan säsongen 2022. Just därför är han väldigt uppskattad i klubben och beskrivs som lagets egen ”superman”.

Trots Olssons situation spelar Midtjylland, på fredag kväll, mot FC Köpenhamn som kommer på besök till Herning. Då har klubben planerat en manifestation för Olsson.

– I åttonde minuten (som också är Olssons tröjnummer) kommer vi resa oss upp och klappa i en minut för Olsson, vilket Köpenhamn också är med på, fortsätter han.

”Alla älskar ”Kris” i Midtjylland”

Han berättar att de också är igång med en insamling för Olsson. Hur de pengarna kommer spenderas vet han dock inte ännu.

– Han är vår svenska superman, vilket var smeknamnet han fick när han kom tillbaka. Alla älskar ”Kris” i Midtjylland. Han betyder mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.