Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när hela arenan stannar upp och hyllar Kristoffer Olsson. Foto: Viaplay

Kristoffer Olsson hyllas i matchen mellan Midtjylland och FC Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

När matchklockan stod på åtta stoppades matchen mellan Midtjylland och FC Köpenhamn.

Båda lagen stannade upp och applåderade som en hyllning till hemmalagets Kristoffer Olsson, som har nummer åtta.

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att det här kan ge Kristoffer all styrka som han behöver för att komma tillbaka, säger klubbens vd Claus Steinlein.

En banderoll med texten ”Alla älskar Kris i Midtjylland” vecklades även ut av hemmasupportrarna. En annan banderoll löd ”Vår svenske superman – kämpa”.

– Det blir påtagligt när man ser upp mot läktaren och ser hans tifo där. Det var fint, säger FC Köpenhamns Viktor Claesson.

Anledningen bakom hyllningarna är att svenska landslagsspelaren Kristoffer Olsson sedan förra veckan vårdas på Århus Universitetssjukhus efter att ha förlorat medvetandet i sitt hem.

Spelarna bar nummer 8

28-årige Olsson ligger nedsövd i respirator, under fredagseftermiddagen kom beskedet att läkarna ser små förbättringar och att alla vitala organ fungerar – men läget är fortsatt allvarligt.

Inför matchen syntes flera supportrar bära Kristoffer Olssons matchtröja och hela Midtjyllands spelartrupp kom till arenan iklädd hans matchtröja.

– Det var fantastiskt. Att se alla fans från båda lagen och spelarna stå där. Det betydde så mycket och jag är säker på att familjen såg det. Jag fick själv rysningar och det betyder ännu mer för föräldrarna, säger klubbens vd Claus Steinlein.

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att det här kan ge Kristoffer all den styrka som han behöver för att komma tillbaka från den här svåra situationen.

Matchen slutade 2-0 till Midtjylland.

KLIPP: Midtjyllands supporterordförande om chocken efter Kristoffer Olssons sjukdomsbesked.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lasse Dyrby, ordförande i Midtjyllands supportergrupp ”Black Wolves”. Foto: TT/SVT

3F Superliga

Midtjylland logo

Midtjylland

2 - 0

FC Köpenhamn logo

FC Köpenhamn

MCH Arena, Herning
Publik: 11836
Domare: Sandi Putros

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.