Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sports reporter Johan Kücükaslan besöker platsen där Cristiano Ronaldo växte upp. Foto: SVT Sport

Rev Cristiano Ronaldos barndomshem – ersatte med bilparkering

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo är en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Trots det valde kommunen att riva hans barndomshem på Madeira och ersätta det – med en parkeringsplats.

– Tyvärr gör kommunpolitikerna ingenting för att uppmärksamma det, säger hans förra granne Joseph Philip till SVT Sport.

I ”EM-resan med Johan Kücükaslan” är SVT Sport på plats på Madeira, där Cristiano Ronaldo växt upp. I Ronaldos gamla barndomskvarter finns visserligen en fotbollsplan som är döpt efter storstjärnan, men i övrigt är spåren få.

Kommunen valde att riva hans barndomshem 2007 då de ansåg att det inte hade något värde. Något grannarna som bor kvar i området är kritiska till.

Fotbolls-EM

– Tyvärr gör kommunpolitikerna ingenting för att uppmärksamma det. De kunde sätta dit en byst, en bild eller något som visar att Cristiano Ronaldo föddes där. Nu är det bara en bilparkering, säger Joseph Philip, vars barn växte upp med Ronaldo.

Varför rev de huset?

– Kommunen ägde huset och det bommades igen när Ronaldo köpte ett nytt hus åt föräldrarna. Så huset stod öde, säger han och fortsätter:

– Tyvärr finns det en del killar som dricker och röker lite i det här området. Och de använde huset för sånt, så kommunen beslöt sig för att riva huset.

Se hela avsnittet av ”EM-resan med Johan Kücükaslan” på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet