Hanna Bennison gjorde sin landslagsdebut 2019. Foto: TT

Hanna Bennison toppar världslistan – bästa talangen

Uppdaterad
Publicerad

Rosengårds Hanna Bennison har blivit vald till världens bästa talang enligt fotbollssajten Goal.

– Ganska väntat. Hon är en av de största talangerna man själv sett under sin karriär, säger lagkamraten Caroline Seger till SVT Sport.

”Med fantastisk teknik och fysik och med näsa för mål belönades hon med A-landskamper i november 2019, mot världsmästaren USA. Milstolparna har sedan fortsatt komma för 18-åringen, som gjorde sitt första Champions League-mål i december”, skriver Goal i sin motivering.

Bennison debuterade i FC Rosengård redan som 15-åring och lagkamraten Caroline Seger har länge imponerats av stortalangen.

– Kul att hon uppmärksammas. Det är inte första och sista gången man kommer höra henne vinna priser, säger hon och fortsätter:

– Det känns ibland som att hon har varit med mycket längre än hon varit. Hon behöver sin tid också givetvis, det har gått fort allting.

Bennison är just nu mitt uppe i Champions League-slutspelet där Rosengård ska möta Bayern München imorgon.

Nederländskan Nikita Tromp i Ajax är tvåa på listan och mexikanskan Alison Gonzalez är trea.

ARKIV: Rosengård vann – klart för kvartsfinal (10 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.