Hanna Glas byter klubb och flyttar till USA. Foto: Bildbyrån

Hanna Glas byter Bayern München mot Kansas City

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Hanna Glas lämnar Bayern München för nya fotbollsäventyr på andra sidan Atlanten.

29-åringen – som fortsatt är knäskadad – har skrivit på ett treårskontrakt med Kansas City i amerikanska NWSL.

På tisdagen kom beskedet att Bayern München säljer Hanna Glas till Kansas City Current.

Kansas City har försökt värva Glas ända sedan i somras, men det krävdes några månaders förhandlingar innan klubbarna kunde komma överens. Högerbacken satt på ett utgående kontrakt med Bayern München, som nu väljer att släppa henne.

”Jag är väldigt glad över att komma till en av de bästa klubbarna i världen och jag har varit sugen på den här flytten ända sedan jag hörde om deras intresse”, säger Glas, som samtidigt tillägger att hon haft en väldigt bra tid i Tyskland.

Flytten verkställs per omgående och Glas blir därmed lagkamrat med bland andra Mimmi Larsson. Nyligen presenterade Kansas City också Caroline Sjöblom, tidigare huvudtränare för AIK och förbundskapten för F19-landslaget, som ny assisterande tränare.

Debuten får vänta

Debuten i den amerikanska toppklubben får dock vänta för Glas. 29-åringen opererade knäet i september och det är fortfarande osäkert om hon hinner bli spelklar i tid till sommarens VM i Australien och Nya Zeeland.

– Det är lite som en berg- och dalbana och det har jag verkligen erfarenhet av sedan tidigare, men överlag har det gått väldigt bra och smidigt, nu känner jag att jag börjar bli starkare hela tiden och träningen blir hårdare. Så jag hoppas att jag inte är alltför långt bort från en fotbollsplan, säger hon till TV4:s Fotbollskanalen.

Kansas City blir Glas tredje utländska klubb sedan flytten från damallsvenska Eskilstuna hösten 2017. Före Bayern München spelade hon också två säsonger i franska Paris Saint-Germain.

KLIPP: Peter Gerhardsson tog ut Caroline Seger i landslagstruppen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Seger närmar sig comeback efter skadan Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.