Hanna Glas missar resten av säsongen på grund av operation. Foto: Bildbyrån

Hanna Glas tvingas till operation

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Glas lämnade nyligen den svenska landslagssamlingen, nu står det klart att missar resten av säsongen på grund av en operation.

– Jag är så ledsen att behöva missa denna säsongen, säger hon i en kommentar.

Hanna Glas var på plats när landslaget samlades på Visby inför den avslutande VM-kvalmatchen mot Finland.

Efter att den 29-åriga försvaren fått en kännig lämnade hon samlingen i lördags och nu står det klart att Glas, som till vardags spelar för Bayern München, tvingas till en operation som håller henne borta från spel resten av säsongen.

Via sin agentur meddelar Glas att hon siktar på att vara tillbaka till nästa års VM som spelas i Australien och Nya Zeeland med start den 20 juli.

– Jag är oerhört tacksam för det fina stödet jag fått och alla människor som jag har runt om mig. Jag är så ledsen att behöva missa denna säsongen på det här sättet, och att inte kunna vara på fotbollsplanen. Jag vet precis vilket arbete som kommer att krävas och jag har den bästa möjliga hjälpen runt om mig för att se till att vara mer än redo för VM nästa år”, säger hon.

Glas har en tuff skadehistorik bakom sig och har tidigare varit korsbandsskadad tre gånger, senast 2015.

SVT Sport har sökt Hanna Glas som via sin agentur meddelar att hon inte vill lämna några ytterligare kommentarer för tillfället.

ARKIV: Tre frågor om landslaget 21/2-2022

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.