Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Lundkvist om VM chanserna att ta en VM-plats. Foto: Bildbyrån

Hanna Lundkvist om pressen i sista samlingen inför VM

Uppdaterad
Publicerad

VM är en bit bort.

Men för spelarna på gränsen i truppen är den pågående landslagssamlingen sista chansen att visa upp sig i Blågult inför trupputtagningen.

– Min VM-plats är verkligen inte given, jag känner själv att jag måste kämpa för att ta mig in, säger 20-åriga Hanna Lundkvist som var missnöjd med sin insats mot Danmark.

Matcherna mot Danmark och Norge under den pågående landslagssamlingen är sista testet för förbundskaptenen Peter Gerhardsson och Blågult inför sommarens fotbolls-VM.

I 0-1-förlusten mot Danmark under långfredagen hade Hanna Lundkvist det svettigt på högerbackspositionen. SVT-experten Hanna Marklund menade att talangen inte tog chansen att stärka sina möjligheter att komma med i mästerskapet.

Lundkvist var själv missnöjd med prestationen.

”Hade velat göra det bättre”

– Ja men lite såklart. Jag känner själv att jag gjorde misstag som hade kunnat leda till mål för Danmark. Det är klart att man hade velat göra det bättre, säger 20-åringen.

Hur mycket press känner du att prestera på den här samlingen?

– Det känns som att jag måste göra alltid prestera på topp och verkligen visa upp mig. Min VM-plats är verkligen inte given, jag känner själv att jag måste kämpa för att ta mig in.

”Viktigt att visa upp sig”

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson betonade vikten av att prestera både i klubblag och landslaget. Han var också inne på att matcherna och träningarna i veckan är viktiga. Hanna Lundkvist, till vardags i Atletico Madrid, är medveten om att hon måste visa framfötterna på båda ställena.

– Här gäller det att visa att man trivs i laget och kan ta för sig men man måste också prestera hemma. Det är ingen mer samling fram till VM, så det är viktigt att visa upp sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.