Arsenals och Schweiz Lia Wälti tar paus från fotbollen med omedelbar verkan Foto: Bildbyrån

Schweiz lagkapten Wälti tar paus med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad

Hon var lagkapten för Schweiz i torsdags.

Nu tar Arsenalstjärnan Lia Wälti paus.

”De senaste månaderna har varit mentalt utmattande”, skriver hon.

Mitt under landslagsuppehållet meddelar schweiziskan Lia Wälti att hon tar paus från fotbollen på obestämd tid. 29-åriga mittfältaren ska försöka fokusera på sitt välbefinnande.

”De senaste veckorna och månaderna har, av personliga skäl, varit mentalt utmattande. Det har varit en stor utmaning att behålla fokus och försöka prestera på 'normal nivå' varje dag. Jag har bett min klubb och landslaget om paus. Förhoppningsvis kommer jag bli frisk igen”, skriver Lia Wälti på Instagram.

Lagkapten sedan 2019

Wälti har varit ordinarie i svensklaget Arsenal – med landslagsduon Stina Blackstenius och Lina Hurtig samt huvudtränare Jonas Eidevall – som är framme i semifinal i Champions League. 29-åringen har representerat Schweiz i 98 landskamper där hon har varit lagkapten sedan 2019.

Schweiz har kvalificerat sig till VM i Australien och Nya Zeeland – i gruppen väntar Nya Zeeland, Norge och Filippinerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.