Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Marklund Foto: SVT/Bildbyrån

Hanna Marklund om kaoset i IK Uppsala: ”Orolig för klubben”

Uppdaterad
Publicerad

Tränarkaos och uteblivna resultat i IK Uppsala.

SVT Sports expert Hanna Marklund ger sin bild av läget i det damallsvenska laget.

– Man blir lite orolig för hela klubben, säger Marklund.

Det har varit några röriga dagar i IK Uppsala. Direkt efter matchen mot Djurgården avgick tränarna Jonas Valfridsson och Rikard Östergren ”på grund av personliga skäl”, och i går förlorade laget borta mot Vittsjö.

Lagkaptenen Agnes Nyberg har beskrivit läget som ”en akut situation” – och SVT Sports expert Hanna Marklund förstår varför.

– Det är klart att det är en jättetråkig situation. Man blir lite orolig för hela klubben. Det verkar vara lite gungigt, säger Marklund och fortsätter:

– Man behöver jobba tillsammans för att hitta alternativ framåt. Man behöver bygga en större organisation för att vara i damallsvenskan och bedriva verksamheten på ett bra sätt.

Spelare i Uppsala har varit missnöjda med hur klubbledningen hanterat situationen. Något som bekymrar Marklund.

– Det är oroväckande att det är den här oenigheten. Det är ett tecken på att saker inte skötts tillräckligt bra under en längre tid. Till slut orkar man inte hålla den enade fasaden, säger hon.

Hör Hanna Marklunds tankar i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.